Ana içeriğe atla

SİZ DE TELAFFUZ EDEMEYENLERDEN MİSİNİZ ?


TRT Telaffuz Sözlüğü

Dünyada geçmişi 4.300 yıla uzanan ve dilin en temel başvuru kaynağı sayılan sözlükler, günümüzde çok sayıda kategoriye ulaşmıştır. TRT TELAFFUZ SÖZLÜĞÜ de bir tematik sözlük olma özelliği taşımakta olup, özellikle spiker ve sunuculara yönelik olarak hazırlanmıştır.

Sözlü ifadenin başarısı, iletişimi etkili hale getirmekte, kelimelerin açık ve net bir şekilde söylenişi de bu iletişimi zirveye taşımaktadır. Radyo ve televizyon yayınlarının izlenebilirliği, o yayında geçen kelimelerin, hecelerin ve seslerin doğru söylenebilmesiyle yakından ilgilidir.

Diksiyon kurslarında, usta- çırak ilişkisiyle kulağa yapılan eğitimin kalıcı olabilmesi, ancak ustanın doğru söyleyişine ve öğrencisinin de doğru algılamasına bağlıdır. Her talebenin bir usta tedrisatından geçme imkanı olamayacağı düşüncesinden hareketle TRT; bir kamu yayıncılığı bakış açısıyla bu ihtiyacı giderebilmeyi görev bilmiş, uzun zamandır sürdürülen taramaların sonunda söylenişinde zorluk çekilen belli başlı kelimeleri tespit etmiş ve telaffuzlarıyla birlikte bu sözlükte toplamıştır. TRT Telaffuz Sözlüğü sürekli gelişmeye açık olup aşağıdaki kategorileri ihtiva etmektedir.


TELAFFUZ SÖZLÜĞÜ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Güzel şarkıların Keman İçin Notaları

DİĞER ŞARKILARIN NOTALARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

EZGİ VE RİTİM BANKASI - Ezgi Tekrarı-81-88

#ohh #osmanhocaylahazırlanıyorum #solfej #müzikeğitimi #müzikteorisi #müzik #piyano #ezgitekrarı #ritimtekrarı #ritim #ezgi #nota #notaöğretimi #notaokuma #notaduyma #notayazma #bona #ritmikokuma #ritimokuma #ritimyazma #yeteneksınavı #konservatuvar #konservatuar #müziköğretmenliği #müzikyeteneksınavı #konservatuvaryeteneksınavı #güzelsanatlarlisesi #ezgibankası #makamsalezgi #tonalezgi #2/4lükezgi #porte #dizek #kolaynotaokuma #basitnotaokuma