Ana içeriğe atla

EN GÜZEL TIRNAKLARA SAHİP OLMAK ÇOK KOLAY

Sağlıklı ve Güçlü Tırnaklara Sahip Olmak İçin Edinmeniz Gereken 10 Alışkanlık


1. Ellerinizi ve Tırnak Çevrelerini Nemlendirin

Yatağa gitmeden önce ya da kuruğunu fark ettiğiniz anda nemlendirici bir kremle ellerinizi ve tırnaklarınızı nemlendirin. Eğer nemlendirici kreminiz bulunmuyorsa zeytinyağı ya da zeytin sütünü de nemlendiriciye alternatif olarak kullanabilirsiniz.
2. Bulaşık Eldiveni Kullanın
Bulaşıkları yıkarken ya da evi temizlerken ellerinizin ve tırnaklarınızın deterjanların içinde bulunan zararlı kimyasallardan kaçınması için mutlaka eldiven kullanın.
3. Ellerinizi Kurulayın

El yıkama alışkanlığı her ne kadar faydalı bir alışkanlık olsa da elleri yıkadıktan sonra kurulamamak da o kadar zararlı olabilir. Nemli ve ıslak eller tırnak mantarı ihtimalini arttırır. Yüzdükten, elinizi yıkadıktan ya da duş aldıktan sonra tırnaklarınızı da kapsayacak şekilde ellerinizi kurulayın.

4. Doğru Çorabı Giyin

Yanlış çorap seçimi tırnak mantarına neden olabilir. Pamuklu çorapları tercih edin ve Antalya gibi nemli sıcak bir iklimde yaşıyorsanız çorablarınızı sık sık değiştirin. Eğer ekstra bir koruma istiyorsanız ve geçmişte tırnak mantarı sorunu yaşadıysanız, ayakkabılarınızın içine tırnak mantarına karşı koruyucu spreyler sıkabilirsiniz.

5. Kütiküllerinizi Kesmeyin

Tırnaklarınızın çevresini kaplayan ölü derileri kesmek tehlikeli olabilir ve tırnaklarınızda enfeksiyona zemin hazırlar. Bunun sebebi kütiküllerin bakteri oluşumunu ve mantar oluşumunu engelleyen doğal bir bariyer olmasıdır.

6. Tırnaklarınızı Kısa Tutun

Tırnaklarınızı düzenli olarak kesmek ve kısa tutmak, güçlü tırnaklara sahip olmanız için atabileceğiniz en önemli adımlardan biridir. Tırnak mantarından kaçınmak için el tırnaklarınızı oval kesin, ancak ayak tırnakları batık oluşumundan kaçınmak için mümkün olduğunca düz kesilmelidir. Tırnaklarınızda hasara ve kırılmaya yol açabilecek metal törüpler yerine, kağıt malzemeden yapılmış zımparalı törpü kullanın.

7. Doğru Güzellik Merkezini Seçin

Eğer tırnak bakımınızı evde yapmıyor ve bir güzellik merkezini tercih ediyorsanız hijyen koşullarına azami dikkat eden merkezleri tercih edin.

8. Yapay Tırnak Kullanmayın

Eğer takma tırnak kullanıyorsanız tırnaklarınızı çıkartırken oldukça dikkatli olmalısınız çünkü özensiz biçimde çıkartılan yapay tırnaklar gerçek tırnaklarınıza ciddi zarar verebilir. Estetik kaygılarla hareket ediyorsanız jel malzemlerden yapılan tırnak kullanmanız daha iyi bir seçenektir.

9. Tırnaklarınızı Yemeyin

Heyecan, stres ya da baskı tırnak yemeye teşvik edebilir. Bazılarımız ise bu davranışı bir alışkanlık haline getiririz. Tırnaklarınızı yediğinizde gün boyu hava kirliliği, kir gibi maruz kalan tırnaklarımızdaki mikropları doğrudan vücudumuza alırız. Mide ve bağırsakta parazit oluşumundan tırnakların enfeksiyon kapması ihtimaline kadar birçok olumsuz durumla karşı karşıya kalınabilinir. Bu yüzden tırnak yeme alışkanlığından vazgeçmeli bunun yerine tırnaklarımızı düzenli olarak kesmeliyiz.

10. Biotin Takviyesi Tüketin

B grubu vitaminler arasında yer alan Biotin’in tırnak sağlığıyla olan pozitif ilişki birçok araştırmada gösterilmiştir. Biotin tırnak zayıflığının önüne geçerek tırnağın deriden ayrılmasının ve kırılmasını engeller. Ayrıca MSM (Metilsulfonilmetan) ve silikon içeren tırnak ürünleri tıpkı biotin gibi tırnağın güçlenmesini sağlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Güzel şarkıların Keman İçin Notaları

DİĞER ŞARKILARIN NOTALARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

EZGİ VE RİTİM BANKASI - Ezgi Tekrarı-81-88

#ohh #osmanhocaylahazırlanıyorum #solfej #müzikeğitimi #müzikteorisi #müzik #piyano #ezgitekrarı #ritimtekrarı #ritim #ezgi #nota #notaöğretimi #notaokuma #notaduyma #notayazma #bona #ritmikokuma #ritimokuma #ritimyazma #yeteneksınavı #konservatuvar #konservatuar #müziköğretmenliği #müzikyeteneksınavı #konservatuvaryeteneksınavı #güzelsanatlarlisesi #ezgibankası #makamsalezgi #tonalezgi #2/4lükezgi #porte #dizek #kolaynotaokuma #basitnotaokuma