Ana içeriğe atla

Dikkat Gençler, İspanyolca ! Geleceğin En Parlak Dili

Geleceğin en parlak dili İspanyolca!


Araştırmalar jeopolitik, ekonomik ve kültürel değişimler göz önüne alındığında gelecek yıllarda yıldızı en çok parlayacak dilin İspanyolca olacağını ortaya koyuyor.
Dünyada 400 milyon kişinin anadili İspanyolca.

İngilizce dışında geleceğin 10 dili arasında ilk sırada bulunan İspanyolca dünyada 400 milyon kişi tarafından anadil olarak kullanılıyor. 


Yabancı dil deyince herkesin ilk tercihi İngilizce oluyor. Çoğu kişi, çocuğunun eğitimi söz konusu olduğunda İngilizcenin dışında hangi dili öğrensin diye kafa yoruyor. Muhtemelen birçok kişinin bu soruya cevabı Almanca ya da Çince şeklinde olur. Ancak son araştırmalar jeopolitik, ekonomik ve kültürel değişimler göz önüne alındığında gelecek yıllarda yıldızı en çok parlayacak dilin İspanyolca olacağını ortaya koyuyor. Küresel ekonomik ve ticari dengeler dikkate alındığında geleceğin dilleri arasında Türkçe de ilk 10 dil arasında gösteriliyor.

İngilizce sanıldığı gibi dünyanın en çok konuşulan dili değil. İngilizce; Çince (Mandarin Çincesi) ve İspanyolcadan sonra ilk resmî dil olarak dünyanın en çok konuşulan üçüncü dili. Fakat etkisi Çince ve İspanyolcadan fazla. 2014 yılında Dünyada İngilizce bilen insan sayısının 1.5 milyarı aşkın olduğu tahmin ediliyor. 2020 yılında İngilizce konuşan ya da öğrenen insan sayısı 2 milyarı geçecek ve bunların sadece yüzde 15’ini anadili İngilizce olanlar oluşturacak. Ancak yükselen ekonomiler İngilizce dışında başka dillerin de popüleritesini artıracak.

British Council tarafından yapılan bir araştırmada geleceğin dilleri belirlendi. Geleceğin çalışanları için en önemli dillerin sıralandığı liste İngiltere’nin ihracat bağlantıları, hükümetin ticaret, diplomasi ve güvenlik öncelikleri ve en popüler turist merkezleri gibi kriterler göz önüne alınarak oluşturuldu. Listede birinci sırada İspanyolca, ikinci sırada Arapça var. Bu dilleri, Fransızca takip ediyor. Çince dördüncü sırada yer alırken, Almanca beşinci sırada. İlk 10 içindeki diğer diller Portekizce, İtalyanca, Rusça ve Japonca. Türkçe, geleceğin 10 dili arasında dokuzuncu sırada gösteriliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Güzel şarkıların Keman İçin Notaları

DİĞER ŞARKILARIN NOTALARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

EZGİ VE RİTİM BANKASI - Ezgi Tekrarı-81-88

#ohh #osmanhocaylahazırlanıyorum #solfej #müzikeğitimi #müzikteorisi #müzik #piyano #ezgitekrarı #ritimtekrarı #ritim #ezgi #nota #notaöğretimi #notaokuma #notaduyma #notayazma #bona #ritmikokuma #ritimokuma #ritimyazma #yeteneksınavı #konservatuvar #konservatuar #müziköğretmenliği #müzikyeteneksınavı #konservatuvaryeteneksınavı #güzelsanatlarlisesi #ezgibankası #makamsalezgi #tonalezgi #2/4lükezgi #porte #dizek #kolaynotaokuma #basitnotaokuma